Fasolka z pieczarkami i boczkiem

Nazwa przepisu

Fasolka z pieczarkami i boczkiem

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 6 plastrów boczku wędzonego
  • » sól, pieprz
  • » fasolka z pieczarkami OLE!
  • » 2 cebule
  • » 2 duże ząbki czosnku OLE!
  • » łyżka oliwy

Sposób przygotowania

Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż czosnek. Plastry boczku pokrój w paseczki, a następnie z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni, na rozgrzanej oliwie. Dodaj fasolkę ze słoika, wymieszaj i wszystko razem podgrzej. Podawaj z makaronem lub z pieczywem.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku