Drobiowe roladki z Ole

Nazwa przepisu

Drobiowe roladki z Ole

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » pierś 400 gram 6 płatów powinno wyjść
  • » ser 6 plastrów
  • » pomidorki suszone oliwki kapary można kupic gotowe w słoiczkach Ole
  • » 2 kostki rosół z kury
  • » rukola 150 gram
  • » oliwa z oliwek 150mili
  • » jajko
  • » bułka tarta
  • » olej do smażenia

Sposób przygotowania

1 -Piersi kroimy każda na trzy plastry 2- Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosół z kury i zalewamy oliwa dokładnie mieszamy aby nam grudki nie zostały 3 -Na talerz większy kładziemy plastry piersi zalewamy je marynatą obtaczamy i zostawiamy na 20 minut w lodówce 1- Wykładamy piersi z marynaty odsączamy lekko i kładziemy na deseczkę 2- na każdy płat piersi kładziemy plaster sera 3- Rukole kładziemy na ser ugniatamy ja lekko aby więcej nam weszło 4- pomidorki po 1 sztuce kładziemy na rukole i po 2 oliwki czarne 1- Zwijamy ściśle i wykałaczką spinamy 2- Roztrzepujemy jajko maczamy w nim roladkę potem w bułkę tartą i na patelnie 3- Smażymy z obu strona na rumiany kolor pod pokrywka aby nam ser sie rozpuścił w środku :) Dodatki z Ole mogą być wszędzie nawet w piersi z kurczaka :)

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 60 minut

Autor przepisu:

laleczka20
Data dodania: 2012-02-08 16:18:00

drukuj Wersja do druku