Danie główne OLE

Nazwa przepisu

Danie główne OLE

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 40 dag schabu bez kości
  • » 15 dag sera żółtego
  • » 1 jajko
  • » szklanka bulki tartej
  • » pieprz kolorowy
  • » sól

Sposób przygotowania

Schab kroimy na 2 centymetrowe plastry, następnie dość cienko rozbijamy i nacieramy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem po obu stronach mięsa. Czosnek włoski w oleju OLE kroimy w cienkie plasterki i ściśle obok siebie układamy na całej powierzchni każdego z kawałków mięsa. Na 1 kotlet przypada około 5 ząbków czosnku.Ser ucieramy na wąskich oczkach, a następnie obficie posypujemy nim kotlety po stronie czosnku - dociskamy ręką. Jajko należy rozbełtać i panierujemy w nim, a następnie w bułce tartej każdy kotlet. Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem 3 łyżek oleju spod czosnku. Na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach smażymy kotlety i gotowe. Aromatyczne i smaczne

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Mysiunia
Data dodania: 2012-02-04 16:47:21

drukuj Wersja do druku