Cukiniowe roladki z Kulinarnym Hitem farszem pieczarkowym domowym OLE!

Nazwa przepisu

Cukiniowe roladki z Kulinarnym Hitem farszem pieczarkowym domowym OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 ładna cukinia, jajko, sól, pieprz, majeranek, 1/2 kg obranych małych buraków, 150 ml wywaru z warzyw, śmietana 18% 100 ml, chrzan słoiczkowy - 1 łyżka, łyżka mąki, koperek lub pietruszka - wedle gustu.

Sposób przygotowania

Cukinie przy pomocy specjalnej obieraczki pokroić wzdłuż - celem otrzymania cieńkich plastrów. Na przygotowane plastry nakładać Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy OLE! i zwijać, tak aby uformować roladki. Każdą z roladek osobno zawijać w nasamrowanej dobrą olwią folii aluminiowej, która następnie należy odpowiednio mocno skręcić w brzegach. Obrane buraki należy gotować do momentu kiedy bedą już miękkie. W celu przygotowania sosu należy połączyć ze sobą wywar z warzywek, śmietanę, chrzan słoiczkowy oraz makę i zagotować. Dodać można - wedle uznania - koperek, pietruszkę lub szczypiorek, i doprawić. Tak przygotowany sos należy podawać z wcześniej zrobionymi smacznymi roladkami cukiniowymi :)

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Aneta
Data dodania: 2007-10-17 00:00:00

drukuj Wersja do druku