Cukinia z farszem pieczarkowym domowym marki OLE!

Nazwa przepisu

Cukinia z farszem pieczarkowym domowym marki OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 2 młode cukinie, 3 pomidory, 2 łyżki oleju, łyżka masła, 5 łyżek startego żółtego sera, sól, pieprz, tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania

Cukinię umyj i bez obierania ze skórki przekrój wzdłuż. Wybierz ze środka każdego z kawałków trochę miąższu, by powstały dwie łódki. Sparz, osusz, posyp je solą i pieprzem. Podsmaż farsz pieczrkowy domowy marki OLE! na oleju. Dodaj sparzone i obrane pomidory, całość dopraw oregano i posól. Wymieszaj z posiekanym miąższem z cukinii i duś jeszcze 10 minut. Tak przygotowanym farszem napełnij łódki, posyp wierzch serem i małymi kawaleczkami masła. Cukinię z farszem ułóż na wytłuszczonej formie. Wstawa do rozgrznego piekarnika na pół godziny. Smacznego :)

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Aneta
Data dodania: 2007-10-01 00:00:00

drukuj Wersja do druku