Ciasto francuskie z farszem pieczarkowym

Nazwa przepisu

Ciasto francuskie z farszem pieczarkowym

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » Pieczarkowy farsz pieczarkowy 420 ml OLE!
  • » ciasto francuskie
  • » 1 jajko

Sposób przygotowania

Na wycięte z ciasta francuskiego prostokąty o wielkości ok. 10 x 15 cm nakładamy farsz. Ciasto składamy na pół. Brzegi dociskamy widelcem. Górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy całość do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika na ok. 10 minut.

Porcja dla (ilość osób): 1
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Kucharz OLE!
Data dodania: 2013-10-13 15:35:00

drukuj Wersja do druku