Chrupiące karnawałowe kąski

Nazwa przepisu

Chrupiące karnawałowe kąski

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1/2 kg filetu z kurczaka
  • » całe opakowanie przyprawy Gyros
  • » duży jogurt naturalny
  • » 10 dag krakersów
  • » olej do smażenia
  • » plastry sera

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawę zmieszac z jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Marynatą zalać mięso, przykryć i odstawić na 3-4 godz. do lodówki. Krakersy włożyć do foliowego worka, szczelnie zamknąć i rozgnieść za pomocą kuchennego wałka. Kurczaka obtoczyć w krakersach i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, na piękny złoty kolor. Przełożyć plasterkami zwiniętego sera lub udekorować wyciętymi z sera wzorkami. Przekąska bardzo apetyczna i świetna na wiele okazji.

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

czekoladka
Data dodania: 2012-02-01 18:26:18

drukuj Wersja do druku