Chrupiąca przekąska

Nazwa przepisu

Chrupiąca przekąska

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » pieczarki 4 sztuki
  • » drożdże 25 gram
  • » 2 szklanki mąki
  • » mleko pół szklanki
  • » cukier 1 łyżeczka
  • » oregano, bazylia
  • » keczup 3 łyżki
  • » ser 100 gram

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę , robimy zagłębienie .Do szklanki wlewamy mleko ciepłe .Pokruszone drożdże wykruszamy do szklanki i dodajemy łyżeczkę cukru .Mieszamy do rozpuszczenia wlewamy do zagłębienia w mące i delikatnie mieszamy z maka i przykrywamy ściereczką na jakieś 15 minut aż zaczną pracować drożdże . Dodajemy łyżkę oleju i zagniatamy ciasto . Wałkujemy i wycinamy foremka kwadratową małe kwadraciki układamy na blaszce i smarujemy keczupem posypujemy bazylia i oregano kładziemy pokrojone pieczarki na to kładziemy suszone pomidorki pokrojone w paseczki czarne oliwki i kapary wkładamy do pieca na 15 minut po czym wyciągamy kładziemy se i do rozpuszczenia dosłownie na chwile idzie do pieca . Smaczna przekąska do pochrupania.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

laleczka20
Data dodania: 2012-01-30 17:24:37

drukuj Wersja do druku