Chiński przysmak

Nazwa przepisu

Chiński przysmak

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » kapusta pekińska - mała sztuka
  • » marchewka w słupkach - słoiczek
  • » grzyby mun - 1/2 opakowania
  • » przyprawa chińska
  • » sos sojowy
  • » ryż
  • » piersi z kurczaka - 1/2 kg
  • » oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Grzyby mun przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekać, piersi z kurczaka pokroić w paseczki, wszystkie produkty OLE! odcedzić. Na patelnię wok, nalać odrobinę oliwy z oliwek, rozgrzać, wrzucić piersi i podsmażyć, odsunąć na bok, wrzucić kapustę i grzyby mun, podsmażyć, odsunąć na bok, dodać pozostałe składniki, podsmażyć. Wszystko wymieszać i doprawić sosem sojowym oraz przyprawą chińską. Podawać z ryżem. Pychota!

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

cosmo
Data dodania: 2007-10-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku