Buritos

Nazwa przepisu

Buritos

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » mieso mielone, tortilla, papryka zielona i zółta, pomidory, avokado, kefir, śmietana, przyprawy i zioła

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażamy na patelni aż się zarumieni. W międzyczasie wlewamy dwie szklanki przegotowanej wody do garnka, dodajemy przyprawę do potraw meksykańskich, bazylię, czosnek granulowany, oregano, słodką paprykę, pieprz kajeński i sól. Usmażone mięso odcedzamy z tłuszczu i wkładamy do wcześniej przyprawionej wody. Gotujemy to aż do odprowania prawie całej wody. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Obieramy i kroimi na małe kawałki avokado. Do miksera wlewamy kefir i śmietanę 18%, dodajemy avokado, Czosnek biały konserwowy i doprawiamy przyprawami i ziołami do smaku. Sposób podawania: na podgrzaną tortillę nakładamy mięso, pomidory, paprykę i polewamy to sosem z avokodo i czosnku. Następnie zawijemy to w tzw.kanapkę lub w inny sposob. Smacznego :)

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Asia Zadarko
Data dodania: 2007-10-12 00:00:00

drukuj Wersja do druku