Antipasta /przystawka

Nazwa przepisu

Antipasta /przystawka

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » chleb tostowy, majonez, anchois, kapary, krewetki, papryka / kolorowa/, i wszystko co mamy w domu na poorędziu

Sposób przygotowania

Chleb tostowy smarujemy majonezem, kroimy na kształty jakie nam przychodzą do głowy /trójkąty,kwadraciki/ lub wyciskamy kieliszkiem kułeczka. Na środku umieszczamy Oliwkę zieloną faszerowaną kaparem, obok kładziemy cząstkę anchois, krewetkę i kolorową paprykę /kolor do wyboru i wg.własnej fantazji/. Możemy dodawać do tego wszystko co mamy w lodówce i co dobrze komponuje się z tymi składnikami. Smacznego!

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Arnaldo Minerva
Data dodania: 2007-10-04 00:00:00

drukuj Wersja do druku