Mini pizzerinki

Nazwa przepisu

Mini pizzerinki

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1/5 czerwonej papryki
  • » 1 ciasto francuskie
  • » 4 czarane oliwki
  • » 4 zielone oliwki
  • » 30 g żółtego sera
  • » 5 kostek sera solankowego
  • » zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie układamy je na papierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

aginaa
Data dodania: 2012-10-07 20:44:18

drukuj Wersja do druku