Gole z OLE!

Gole z OLE!
  • Kulinarny niezbędnik kibica OLE!

    Piłkarzy w grze dopingują koszulki, szaliki, trąbki i inne gadżety. A co nam pomoże podczas intensywnego kibicowania? Oczywiście Kulinarny Niezbędnik Kibica OLE!. Znajdziemy w nim przepyszne zielone oliwki, aromatyczne suszone pomidory, oliwki mix z papryką oraz czosnek z pesto. Z Kulinarnym Niezbędnikiem Kibica nie zabraknie nam sił na prawdziwy doping!

    Oliwki drylowane zielone całe
    Oliwki, w których ukryty jest klimat Andaluzji, doskonale sprawdzają się, jako dodatek do sałatek, wędlin czy serów, nadając im wyrafinowany smak. Koreczek z żółtym serem, kabanosem i oliwką to idealna przekąska na piłkarski wieczór.

    Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami
    Połączenie aromatu ziołowych suszonych pomidorów z burgundową żurawiną to już jest poezja smaku. Wystarczy do tego ciepła, chrupiąca bagietka. Taka przekąska zaspokoi potrzeby podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych kibiców.

    Oliwki mix z papryką w oleju z ziołami
    A może oliwki w towarzystwie papryki, a to wszystko okraszone aromatycznymi ziołami? Do tego chrupiąca sałata i mamy barwną kompozycję smaków, której ciężko będzie się oprzeć i zniknie jeszcze przed przerwą.

    Czosnek z pesto w oleju
    Śródziemnomorski sos pesto, a w nim zanurzony, chrupiący czosnek to przekąska dla wszystkich lubiących mocne wrażenia kulinarne, które będą szły w parze z wrażeniami sportowymi.

    więcej » « powrót
    Kulinarny niezbędnik kibica
  • Strzelaj gole z OLE!

    Piłka nożna to najpopularniejsza gra na świecie. Spośród wszystkich dyscyplin sportowych tylko ona doprowadziła do wybuchu wojny (konflikt Salwadoru z Hondurasem w 1969 r.), a finał mistrzostw świata ma większą oglądalność niż wybory Miss World. Nieodłącznym elementem życia kibiców jest jedzenie. Marka OLE! podpowiada jakie przekąski przygotować na tę piłkarską ucztę.

    Zapraszamy do strefy kibica
    Na sklepowych półkach, w specjalnych „strefach kibica” czeka ponad 200 tysięcy słoiczków OLE! ze specjalną piłkarską zawieszką. Praktyczna zawieszka w kształcie piłki kryje przepisy na smaczne i proste przekąski, dla wszystkich spragnionych nie tylko zwycięstwa, ale i kulinarnych przeżyć. Główni rozgrywający w przekąskowych mistrzostwach OLE! to Cebulka marynowana srebrna, Czosnkek chilli w oleju, Oliwki zielone drylowane, Suszone pomidory w oleju z ziołami, Party Mix sałatka o smaku łagodnym oraz Pieczarkowy HIT - pieczarki marynowane z marchewką i cebulą. Każdy prawdziwy kibic wie, że emocje podczas meczu sięgają zenitu. Jest śmiech, złość, są łzy szczęścia, ale także i rozpaczy. Taka sinusoida wrażeń może zmęczyć nawet najtwardszego fana piłki. Oglądanie piłkarskiego meczu o pustym żołądku nie jest czymś przyjemnym. Na pokrzepienie warto sięgnąć po smaczną i pożywną przekąskę OLE!, która pomoże nabrać sił w przerwie meczu. Suszone pomidory z chrupiącą bagietką, koreczki oliwkowo-serowe, czy śledzik z faszerowanymi pieczarkami. To tylko niektóre propozycje na smakowity kęs, który przygotujesz raz dwa w przerwie meczu. Z produktami OLE! seria przekąskowych zagrań jest zawsze efektowana i smaczna, a każdy przysmak to GOL!

    Piłkarskie pomysły na www.wole-ole.pl
    Prawdziwych fanów piłki nożnej zapraszamy do odwiedzenia specjalnego serwisu piłkarskiego na stronie internetowej OLE! www.wole-ole.pl. Znajdziecie tam ciekawe i inspirujące pomysły, gdzie oglądać mecze, jak do nich się przygotować oraz jakie przepisy kulinarne będę na tę okazję najbardziej trafione. Oprócz tego przygotowaliśmy garść praktycznych informacji oraz ciekawostek dotyczących piłki nożnej. Na internautów czeka futbolowy konkurs, w którym są do wygrania piłkarskie nagrody – piłki. Na zwycięzców czekają również zestawy warzywnych przysmaków OLE! Konkurs trwa do 27 czerwca (do godz. 20:45) 2012 r.

    więcej » « powrót
    Strzelaj gole z OLE!
  • Kucharz OLE! poleca

    Mistrzowskie przekąski prezentuje Marcin Baranowski, kucharz OLE!

    Kurczak na fali

    • Suszone pomidory w oleju z ziołami 305 ml
    • Podwójny filet z piersi kurczaka
    • Rzodkiewka
    • Sól, pieprz, olej do smażenia
    Sposób przygotowania:

    Kurczaka pokroić w kawałki ok. 4x4 cm , usmażyć na oleju
    z dodatkiem soli i pieprzu, pozostawić do ostygnięcia. Pomidory
    odsączyć z nadmiaru oleju. Na wykałaczkę nabić kawałek
    kurczaka i następnie pomidora. Na górę nakłuć plasterek rzodkiewki,
    tworząc żagielek.

    Zielono mi

    • FELISOS ser solankowy z zielonymi oliwkami w oleju 305 ml
    • Sałata roszponka 100g
    • Paluszki rybne surimi ok. 150 g
    • Sól, pieprz do smaku
    • Natka pietruszki
    Sposób przygotowania:

    Opłukane liście roszponki, wrzucić do miski. Dodać słoiczek
    FELISOS ser solankowy z zielonymi oliwkami w oleju, pokrojone
    w kawałki paluszki rybne surimi oraz posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Podawać lekko schłodzone.

    Egzotyczny por

    • Czosnek egzotyczny o oleju 212 ml
    • 1 por
    • Pomidorki koktajlowe
    • Kwaśna śmietana 20g
    • Koper
    • Sól, cukier do smaku
    Sposób przygotowania:

    Por pokroić na cienkie plasterki, włożyć do miski. Dodać czosnek egzotyczny, szczyptę soli i cukru. Wymieszać. Pokrojony w ćwiartki pomidor koktajlowy ułożyć na wierzchu. Polać śmietaną i posypać koperkiem.

    As w kieszeni

    • Pieczarki w zalewie naturalnej krojone 305 ml
    • Filet z piersi kurczaka 4 szt.
    • Ser żółty starty ok. 60g
    • Natka pietruszki
    • Sól, pieprz, czosnek mielony , papryka ostra, olej do pieczenia
    Sposób przygotowania:

    Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Wykonać wzdłużne nacięcie w najgrubszej części piersi, tworząc
    kieszeń. Pierś wewnątrz i zewnątrz natrzeć przyprawami. Do kieszonki
    nałożyć starty ser oraz odsączone pieczarki oraz kilka listków
    pietruszki. Nacięcie spiąć wykałaczką. Tak przygotowane kieszonki
    ułożyć na blasze i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 min
    ok. 100 st.C. Roladki polać sosem pozostałym na blaszce.
    Podawać z bagietką lub ziemniakami.

    Boisko
    więcej » « powrót
    Kucharz OLE! poleca